maanantai 14. marraskuuta 2016

Talvista askartelua

Talvi... on erityisen tärkeää kasvattaa rasvakerrosta. Varsinkin, jos on vasta trimmattu käytännössä kaljuksi!

Tiesittekö, että talvesta voi nauttia mukavuuksilla. Kauniit lumihiutaleet sisätilan lämmössä!

Niin kuulkaa. Voitte itsekin askarrella viehättävän talven kotiinne.
  
Se on ihan helppoa ja kotoisaa.

Lumihiutaleita on kiva katsella, ne kimmeltävät valossa.


Askarteluohje: Talviset lumihiutaleet

Tarvitset vain liimapistoolin, muovisen kalvon, tiskiainetta ja hilettä valitsemassasi muodossa.

Ensin laita muovinen kalvo (kuten piirtoheitinkalvo tai muovinen paperitasku) pöydälle, ja väliin suojaksi esim sanomalehteä (kuuma liima polttaa kalvon läpi hieman, ei siis kalvoa suoraan pöydälle). Sitten kastele hieman talouspaperin palaa (tms) ja pistä siihen tippa astianpesuainetta. Pyyhi kalvo sillä. Ei haittaa vaikka jäisi vähän vaahtoa pintaan tai kosteutta, kunhan ei ole aivan märkä.

Sitten alat liimapistoolilla tekemään haluamaasi muotoa kalvolle. Meillä tehtiin lumihiutaleita. Tee yksi kuva, ja anna sen kuivua. Kuivuminen tapahtuu nopeasti, jo muutamassa minuutissa liima on jähmettynyt ja viilentynyt.

Sen jälkeen ota kuvio varovasti kalvolta pois. Tässä vaiheessa kannattaa pistää kuvio muutamaksi tunniksi esim kirjan väliin (huom! liima ei saa olla yhtään tahmeaa enää tai tarttuu kirjaan), jotta siitä tulee suora, muuten se käpristyy kuivuessaan.

Lopuksi ota kuviosi (lumihiutale) pois kirjan välistä ja pistä esim. sanomalehden päälle, ja päällystä se hileellä. Kokeilimme erilaisia hileytystekniikoita, ainakin sprayliimaa ja hileiden ripottelua päälle, paperiliimaa ja hileiden ripottelua päälle, sekä hileliimaa. Kaikki keinot toimivat, eikä yksikään ollut merkittävästi toista parempi lopputulokseltaan. Oma suosikkimme oli ehkä paperiliimaa ja hileiden ripottelua, tai sitten ensin hileliimaa ja sen päälle vielä sprayliimaa ja hileitä. Oli miten oli, yhden puolen pitää antaa kuivua, ennen kuin voit tehdä toisen puolen.

Sitten vaan ripustelemaan! Kattoon, ikkunaan, joulukuusen koristeeksi, terassille... Näitä voit pistää myös ulos, koska ovat säänkestäviä!