sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kullanmurujen iltakeksit

Tänään niitä sitten tehtiin. Iltakeksejä! Idea saatiin Lily's Bedtime Biscuiteista. Tässä minä poseeraan uuden keväisen viltin päällä ja hiukset juuri kammattuna ja pukukoru kaulassa. Se sopii minulle upeasti, eikö.


Myös muita herkkuja tehtiin. Tässä on kristallipullia. Näin omistajani syövän ainakin kolme, ja minä sain vain yhden iltakeksin. Se tuntuu vähän epäreilulta.
Tässä tarkistan keksien laatua. Erinomaisia!

Kevään tulo on aiheuttanut omistajassani melkoista kukkeutta. Kaikenlaista pientä, johon ei saa koskea, on ympäri taloa "itämässä". Omistajani sai äidiltään todella kekseliään vinkin, kuinka idätys onnistuu parhaiten. Suureen kuppiin (tässä vesikulhoni) laitetaan pienempi nurinpäin (pakasterasia), se päällystetään talouspaperilla ison kupin pohjalle asti. Päällimmäiseksi laitetaan suodatinpussi ja siihen päälle siemenet. Kaiken kukkuraksi tulee vielä läpinäkyvähkö astia (pakasterasia) hellästi kanneksi. Isoon kuppiin kaadetaan keitettyä vettä reilusti (tällä kikalla ei homehdu jostain syystä).

Kun muistaa lisätä vettä ison kulhon pohjalle parin päivän välein, niin suodatinpaperi pysyy sopivan kosteana. Noin viikossa nämä chilin siemenet ovat kasvaneet näin suuriksi, ja pääsevät seuraavaksi multaan. Suodatinpaperia pitää olla siksi, että talouspaperiin siemenet juurtuvat eikä niitä voi siitä hellävaroen siirtää multaan. Pian meillä on taas herkullisia kasveja kaikkialla! Olen todella taitava korjaamaan satoa suoraan pensaasta suuhuni. Nam!

Tässä syön iltakeksiä. Sitä yhtä ainutta, jonka sain. Harkitsen vakavasti rosvoksi ryhtymistä. Se ei taida onnistua, sillä näiden jälkeen uni maittaa eri hyvin enkä jaksa lähteä yölliselle ryöstöreissulle.

Iloa on aiheuttaneet myös lämmenneet säät. Omistajani asensi jouluvalot omenapuusta terassin kattoon, nyt ne ovat juhannusvalot. Näyttää kevätyössä tähtitaivaalta, kun sopivasti sohvalta katson. Mieleni tekee kutsua ystäviä kylään ja järjestää kekkerit, valvoa myöhään ja keksiä kaskuja.
Kullanmurujen iltakeksit, resepti (määrät on osina, eli käytä kaiken mittaamiseen samaa esim. kuppia): 1 osa ruisjauhoa, 1 osa kaurahiutaleita, ½ osaa vehnäjauhoja, 2 osaa luonnonjugurttia (laktoositon), 1/3 osa hunajaa, ½ osa auringonkukkaöljyä, 1/3 osa vettä, 1/3 osa kuivattua kamomillaa jauheena. OHJEET: Sekoita ainekset keskenään. Anna turvota noin 20 minuuttia. Laita uuniin noin 175 astetta ylä-alalämpö, sellainen puoli tuntia, vähän uunista riippuen. Täytyy antaa kuivua ja kovettua hyvin lautasella, jotta tulee oikeita koirankeksejä ♥


Kyyppari! Vaadin lisää kaikkea!