sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Suuret juhlat!

Lauantaina meillä järjestettiin juhlat. Otan tässä selvää, oliko kaikki tarpeellien ostettu!

Leipää!! Ohje alempana.
Minä ja herkulliset keksit. Iskin silmäni niihin jo illalla, yöllä sitten kiipesin pöydälle ja ryöstin kaksi keksiä. Vein ne matolle. En ehtinyt syödä niitä ennen kuin joku huomasi ja tuli ottamaan ne pois. Tätä ennen ei oltu tiedetty, että osaan kiivetä pöydälle. Kaikkia korttejaan ei kannata paljastaa heti, on neuvoni.


Leivän teko-ohje ystäville (huom, jos haluatte aamulla tuoretta leipää niin aloita edellisenä iltana:

3½ dl hiivaleipäjauhoja
3½ dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 tl kuivahiivaa (voi laittaa vähän enemmän)
1½ tl suolaa
½ dl auringonkukansiemeniä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ensin ja sitten lisää 42 asteinen vesi ja sekoita. Peitä kulho ja jätä huoneenlämpöön 12-16h.

2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile palloksi ja jauhoa saa olla ympäriinsä pinnassa. Peitä liinalla puoleksi tunniksi.

3. Laita valurautapata uuniin ilman kantta ja uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kun uuni on lämmin niin ota pata pois, pistä leipätaikina sinne ja kansi päälle.

4. Anna leivän olla 30 min kannen alla uunissa, sitten poista kansi ja anna olla vielä 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti